Gevarieerd winkelaanbod
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

Activiteiten Boerderij Erfgoed

 

De boerderij, temidden in winkelcentrum Terwijde, is deze zomer overgenomen door een groep kunstenaars en buurtbewoners, onder de naam Erfgoed (Center for Ecological Unlearning), geïnitieerd door Casco en The Outsiders. Het doel van dit project is dat het zich vooral richt op samenkomen van buurtbewoners en samen natuur en ecologie te ervaren in de breedste zin van het woord. Er vinden daar de komende tijd allerlei (kosteloze) activiteiten plaats. Voor een aantal daarvan wordt u als bewoners ook van harte uitgenodigd, omdat het een uitstekende gelegenheid biedt een activiteit/uitstapje te ondernemen en gelijkertijd aanspraak te krijgen met andere buurtbewoners.

 

Zo vindt er op vrijdag 1 juni van 14:00-16:00u een workshop plaats over het werken met klei en planten. Dit resulteert in het maken van plantfossielen, die binnenkort ook geëxposeerd zullen worden tijdens een evenement op 9 juni.

Op vrijdag 8 juni van 14:00-16:00 zullen er op verschillende manieren decoratieve prints worden gemaakt met planten. Verschillende druktechnieken worden onderzocht zodat er verschillende prenten van planten ontstaan.

Alle workshops vereisen geen ervaring en zijn zo gemaakt dat het zeer eenvoudig is voor iedereen, met name de jongste en oudste bewoners van Leidse Rijn, om mee te doen. Doordat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn, biedt dit juist ruimte om elkaar te ontmoeten.

 

Verder is de boerderij open op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen en bent u altijd welkom voor een kopje koffie, thee of een praatje. Meer informatie kunt u vinden op de facebook pagina: https://www.facebook.com/erfgoedleidscherijn/ en op de website van Casco: http://casco.art/nl/leven-brengen-in-boerderij-terwijde-wekelijks-geopend-op-donderdag-tot-en-met-zondag